Vaječná tlačenka
- 1 sáček želatiny na vaječnou tlačenku, jiná želatina-nevím proč- většinou nefunguje
- 6 vajec uvařených natvrdo
- 1 sklenice Moravanky
- 100 g měkkého salámu-používám šunkový
- 100g uzeného sýra
- 1 kostka bujónu , nejlépe vaničkový zeleninový
- 125g majolky – půl skleničky
- 125g bílého jogurtu, nesmí být příliš tekutý
Přecedíme Moravanku, nálev schováme!!!!
Vařená studená vejce, zeleninu (Moravanka bez feferonky!), salám, sýr – vše nakrájíme na opravdu malé kousky a smícháme ve větší míse s majolkou a jogurtem
Nálev z Moravanky dolijeme vodou na obsah 2,5 dl
Půl tohoto nálevu vaříme krátce s bujónem, jen co se dobře rozpustí, odstavíme. Do horké vody sypeme za stálého míchání želatinový prášek (asi 30 g, prostě celý sáček) a dobře mícháme, až se želatina úplně rozpustí. Pak přilijeme zbytek nálevu, zamícháme a přidáme do směsi.
Můžeme přidat půl lžičky cukru, ale nemusí být, promícháme a dáme do nepřilnavé formy na srnčí hřbet. Dá se použít i umělohmotná krabička na uchovávání potravin přiměřených rozměrů. Necháme vychladnout a na noc až 24 hodin dáme do ledničky.
Dobrou chuť!