Zdroj: http://www.opernisbornd.cz/recepty/vajecna-tlacenka  •  Vydáno: 29.6.2014 12:04  •  Autor: Aleš Mihálik

Vaječná tlačenka

Recept na vaječnou tlačenku od Zuzky Vernerové.

Vaječná tlačenka

Přecedíme Moravanku, nálev schováme!!!!

Vařená studená vejce, zeleninu (Moravanka bez feferonky!), salám, sýr – vše nakrájíme na opravdu malé kousky a smícháme ve větší míse s majolkou a jogurtem

Nálev z Moravanky dolijeme vodou na obsah 2,5 dl

Půl tohoto nálevu vaříme krátce s bujónem, jen co se dobře rozpustí, odstavíme. Do horké vody sypeme za stálého míchání želatinový prášek (asi 30 g, prostě celý sáček) a dobře mícháme, až se želatina úplně rozpustí. Pak přilijeme zbytek nálevu, zamícháme a přidáme do směsi.

Můžeme přidat půl lžičky cukru, ale nemusí být, promícháme a dáme do nepřilnavé formy na srnčí hřbet. Dá se použít i umělohmotná krabička na uchovávání potravin přiměřených rozměrů. Necháme vychladnout a na noc až 24 hodin dáme do ledničky.

Dobrou chuť!